Fertőzés pinworm


OutlookMi a hosszú távú kilátások? Mi az a pinworm fertőzés?

Oxyuriasis

A pinwormfertőzés az egyik leggyakoribb emberi bélféregfertőzés. A pinwormok apró, keskeny férgek. Fehér színűek és fél hüvelyk hosszúak. A Pinworm fertőzések könnyen terjedhetnek. A leggyakoribbak az 5 és 10 év közötti gyermekek, az intézményekben élők és azok, akik rendszeresen, szoros kapcsolatot tartanak az egyénekkel az ilyen csoportokban.

A pinworm fertőzések hatékony kezelése a gyógyszer, bár újbóli fertőzés lehetséges.

giardia vax

Komoly szövődmények és hosszú távú egészségügyi hatások ritkák. Okok Mi okozza a pinworm fertőzést?

Okok Mi okozza a pinworm fertőzést?

Pinworm fertőzések nagyon fertőzőek. A pinwormokkal megfertőződnek, ha szándékosan enyhítik vagy belélegzik a pinworm tojásokat, amelyeket egy fertőzött személy általában egy tárgyra letétbe helyez. A fertőzés ciklusa ezeknek a mikroszkopikus tojásoknak a bevitelével kezdődik.

fertőzés pinworm

Mihelyt a tojások belépnek a testbe, a bélben maradnak, amíg ki nem nyílnak. Fertőzés pinworm a nőstény petefészkek a vastagbélbe költöznek, és kilépnek a testből az anuson keresztül. A nőstény petefészkek az anus körüli bőröndökben feküdnek. Ezeknek fertőzés pinworm tojásoknak a jelenléte gyakran okoz fájdalmas viszketést és irritációt.

Ha egy személy karcolja meg az érintett területet, a pinworm tojások az ujjakba kerülnek. A tojások több órán keresztül túlélhetik a kezét. Ha a fertőzött személy megérinti az ágyneműt, a ruházatot, a WC-üléseket, a játékokat vagy fertőzés pinworm háztartási tárgyakat, akkor a tojások átmennek ezekre a tárgyakra.

Az Enterobius vermicularis cérnagiliszta okozta parazitás élősdi megbetegedés. Betegség lefolyása: A cérnagiliszta Enterobius vermicularis mérsékeltövi, kontinentális éghajlaton világszerte elterjedt fonalféreg, mely kifejlett formában 1 cm körüli hosszúságú.

A pinworm tojások ezen szennyezett felületeken akár három hétig is fennmaradhatnak. A gyerekek átadják a pinworm tojásokat, mert a fertőzött játékokat vagy más tárgyakat közvetlenül a szájukba helyezhetik. A tojások a szennyezett ujjakból is közvetlenül élelmiszerre vagy folyadékokra is átmennek.

Betegség megnevezésének szinonímái:

Míg nem gyakori, a felnőttek számára is lehetséges, hogy belélegzik a levegőben lévő tojásokat, amikor roncsolják a szennyezett ágyakat, törölközőt vagy ruhát. Kockázati tényezőkKi veszélyeztetett a pinworm fertőzésre? A Pinworm fertőzések minden korosztály és földrajzi régió emberét érintik. Mivel a pinworm tojások mikroszkopikusak, lehetetlen elkerülni a fertőzött egyedeket vagy területeket.

Bár mindenkinél kóros ureaplasma nőkben antibiotikumos kezelés kaphatnak, a következő csoportok fogékonyabbak: a nappali, az óvodás vagy az általános iskolában a fertőzött gyermekek és felnőttek családtagjai vagy gondozói a magánszemélyek az intézményekben vagy más zsúfolt szálláson gyermekek vagy felnőttek, akik nem gyakorolnak rendszeres és gondos kézmosást étkezés előtt gyerekek, akik szokásuk szopni a fertőzés pinworm TünetekMelyek a tüdőfertőzés tünetei?

Bizonyos betegek, akiknél a pinworm fertőzések nem szenvednek semmilyen tüneteket.

Tartalomjegyzék

Azonban feltételezheti, hogy Ön vagy gyermeke gyermeke fertőzéssel rendelkezik, ha észleli: az anális terület gyakori és erős viszketése nyugtalan alvás viszketés és análisan érzékenység miatt fájdalom, kiütés vagy egyéb bőrirritáció az anus körül a pinworms jelenléte a gyermek anusszájában a pinworms jelenléte a székletben DiagnosisHow egy pinworm fertőzés pinworm diagnosztizálva van?

A szalagvizsgálat a legmegbízhatóbb módszer a pinworm fertőzés diagnosztizálására. A szalagvizsgálat magában foglalja egy darab cellophane szalagot, és megnyomja a ragacsos, ragasztós oldalt az anus körül a bőrön. Mivel a pinwormok gyakran kilépnek az anusszal, míg a fertőzés pinworm személy alszik, szalagos tesztet kell végeznie, amikor felébredek. Ha tojások vannak jelen, akkor ragaszkodnak a szalaghoz.

miután hányszor megismételni a férgek kezelését hány tabletta a férgektől hat

Vegye át a szalagot orvosának, aki elhelyezhet egy diát, és mikroszkóp fertőzés pinworm vizsgálhatja meg, hogy tartalmaz-e pinworm tojást. A rutin reggeli tevékenységek, mint például a fürdés vagy a WC használata, eltávolíthatják a tojásokat a bőrtől, így a szalagvizsgálat eredményei a legpontosabbak, ha először ébredsz. A CDC azt ajánlja, hogy legalább fertőzés pinworm, három egymást követő reggelen végezzen szalagtesztet, hogy megnövelje valószínűségét a pinworm tojások megtalálásában.

KezelésMelyek a pinworm fertőzés kezelésének fertőzés pinworm Gyógyszeres kezelés Orvosa általában kezelheti a pinworm fertőzést hatékonyan orális gyógyszerrel. Mivel a pinwormok könnyen áthaladnak az egyik személyről a másikra, mindenkinek, aki fertőzés pinworm fertőzött személy háztartásában él, általában ugyanolyan kezelésre van szüksége, hogy megakadályozza az újbóli fertőzést.

A gondozók és mások, akik szoros, személyes kapcsolatot tartanak az egyénnel, szintén részesülnek kezelésben. A leggyakoribb és leghatásosabb gyógyszerek a pinworm fertőzés kezelésére a következők: mebendazol albendazol Fertőzés pinworm pyrantel pamoate Egy gyógyszeres kezelés során általában egy kezdeti adagot, majd egy második adagot három héttel később.

Több mint egy tanfolyam szükséges lehet a pinworm tojások teljes kiküszöbölésére.

  • Szarvasmarhacsap csatlakozási szervek
  • Az operációs rendszer - kevés kivételtől eltekintve - nem képes a 64 KB méretet meghaladó COM programok futtatására, így azok a víruspéldányok, amelyeknél a fertőzött fájl mérete meghaladja a 64 KB-ot, soha nem kapnak vezérlést.

A krémek vagy kenőcsök enyhítik a viszkető bőrt az anus környékén. A pinwormok otthonának törlése A gyógyszeres kezelés mellett egy speciális higiéniai és háztartási tisztítás is segíthet a pinworm tojások teljes kiküszöbölésében. Ez a rendszer az alábbi.

Dracunculiasis – Wikipédia

Győződjön meg fertőzés pinworm, hogy a fertőzött személy és más háztartásbeli tagok alapos kézmosással végeznek meleg vízzel és szappannal, különösen étkezés előtt. Ösztönözze a háztartás minden tagja számára, hogy minden reggel zuhanyozni és alsóneműt cseréljen. Tisztítsa meg mindenkinek a körmeit, és rövidre vágja. Mondja meg a fertőzöttnek, hogy tartózkodjon az anális terület karcolódásától. Használjon forró vizet az összes ágy, törölköző, mosogatórongy és ruházat tisztításához az érintett házban.

Szárítsa meg ezeket az elemeket magas hő hatására. Ne rázza fel a ruházatot és az ágyneműt, hogy a pinworm tojásokat a levegőbe terelje. Ne engedje, hogy a gyerekek együtt fürödjenek, mivel ez okozhatja a pinworm tojásokat a fürdővízben. Alaposan tisztítsa meg a fertőzött felületeket, beleértve a játékokat, padlókat, munkalapokat és WC-üléseket. Vigyázzon szőnyegesen.

az emberi test paraziták tünetei pinworms, mint kezelni

Az emberek az egyetlen pinworm gazda. A macskája vagy kutyája nem fertőzheti meg Önt, vagy fertőzött a pinwormokkal. Nem szükséges kezelni a háziállatokat a fertőzés miatt. Komplikációk Mi a szövődmény a pinworm fertőzéssel kapcsolatban?

A legtöbb ember nem tapasztal komoly szövődményeket a pinworm fertőzések következtében. Ritkán, ha a fertőzés kezeletlen marad, a pinwormfertőzések néha húgyúti fertőzést okozhatnak nőkben.

Elnevezések:

Pinworms is utazhat az anus a hüvelybe, befolyásolja a méh, a petevezetékek és egyéb kismedencei szervek. Vaginitis, endometritis a méhbélgyulladás vagy más fertőzések jelentkezhetnek. A jelentős mennyiségű pinworm jelenléte hasi fájdalmat okozhat. Jelentős pisztráng-populációk el tudják rabolni a szervezet alapvető tápanyagait, ami súlycsökkenést okozhat. Fertőzés pinworm tudom fertőzés pinworm a pinworm fertőzést?

A legjobb módja annak, hogy megakadályozzák a pinworm fertőzést és újbóli fertőzést, kövesse az ajánlott higiéniai rutinokat, és ösztönözze a többi háztartási tagot, különösen a gyermekeket, hogy ugyanezt tegyék.

  • Facebook Terjed az I-Worm.
  • Сперва они объяснили, что еще сотни поколений назад их биологи определили точную связь между сексуальностью и поведением существ их вида; она влияла на активность, агрессивность, территориальность, продолжительность жизни - если ограничиться самыми важными характеристиками.

Meg tud dolgozni a pinwormfertőzések megelőzésére számos gyakorlattal, ideértve a következőket: A WC használatát követően mossa meg kezeit meleg vízzel és szappannal. Különös figyelmet kell fordítani a bélmozgások és a pelenkacsere után.

Navigációs menü

Ugyanezt meg kell fertőzés pinworm az étkezés és evés előkészítése előtt. Ez a megelőzés legjobb módja. Tartsa a körmét rövid és tiszta. Akadályozzon olyan szokásokat, mint a körömzsörgés vagy karcolás, amelyek elterjedték a pinwormtojákat. Naponta reggel, hogy távolítsa el fertőzés pinworm pinworm tojásokat, amelyeket egyik napról a másikra letétbe helyezhettek. Változtassa a fehérneműt és a ruházatot naponta. Használjon forró vizet a mosógépben, majd egy forró szárítógépet az ágynemű, a ruházat és a törülközők mosására, amelyek tartalmazhatnak pinworm tojásokat.

A nappali világos helyen tartsa a helyiségeket, mert a tojások érzékenyek a napfényre. A pinworm fertőzés felszámolása gyógyszeres fertőzés pinworm és az ajánlott tisztítási eljárással lehetséges.

Mivel azonban a pinworm tojások szabad szemmel láthatatlanok és nagyon fertőzőek, könnyen előfordulhat az újbóli fertőzés. Egy személy újbóli fertőzést végezhet, vagy újra fertőzheti meg fertőzés pinworm másik személytől származó tojások. Ha visszatérő fertőzésekkel fordul elő, miután kezelte a háztartásodat, az egyedek és a háztartáson kívüli helyek lehetnek a pinworm tojások elsődleges forrása.