Féreg orvos, Tíz éve panaszkodott hasfájásra egy nő, ijesztő, mit húztak ki belőle


Az ember—bélbaktérium—bélféreg hármas egység szimbiózisban létezik: kölcsönösen segíti egymást.

féreg orvos

A Science -ben megjelent kutatás szerint a vastagbélben élő fonálféreg, a Trichuris muris csak bizonyos, a gazdaszervezet számára is hasznos bélbaktériumok jelenlétében tud szaporodni, és a vele való krónikus fertőzöttség hozzájárul az emberi immunrendszer túlműködésének megakadályozásához, így bizonyos autoimmun betegségek, például az asztma, allergia, ekcéma, valamint a Crohn-betegség és a colitis ulcerosa megelőzéséhez, gyógyításához.

Mint Richard Féreg orvos, a tanulmány egyik szerzője a The Féreg orvos című lapnak elmondtamás Trichuris-fajok világszerte 1 milliárd ember belében találhatók meg, főleg a szubtrópusi területeken, ahol féreg orvos autoimmun betegségek valóban jóval ritkábbak.

a legjobb gyógyszer az összes parazita típusra

Elképzelhető, hogy a jövőben a probiotikumok nem csak baktériumokat mikroflórahanem férgeket makrofauna is fognak tartalmazni, hogy közösen válthassák ki a szükséges immunmodulációs hatást.

Bővebben foglalkozik a témával a New Scientist egy korábbi írása; a cikk mellett fotókat is láthatunk a tíz leggyakoribb humán parazitáról.

amikor a férgek gyógyszerek után jönnek ki kerek féreg tojás szakaszában

Kazai Anita.