Giardia kimutatasa, Giardia/Cryptosporidium antigén kimutatása székletből


férgek elleni profilaktikus kezelés

Főoldal » Betegségek » Fertőző betegségek » Parazitafertőzések » Giardia lamblia kimutatása A Giardia lamblia-val kapcsolatban szeretnék tájékozódni. Arról van ugyanis szó, hogy gyermekkoromban mindenféle panaszaim voltak emésztési problémák, fáradékonyság és akkor egy orvos azt mondta, hogy lehetséges, hogy Giardia lamblia-val fertőzött vagyok.

Bár ezt nálam nem sikerült laborvizsgálattal megállapítani egyértelműen, a környezetemben élő két személynél a labor-vizsgálatok kimutatták, és abban a régióban, ahol éltem giardia kimutatasa jellemző volt ez a probléma a vezetékes víz fertőzött volt.

Jelenleg, már felnőttként is küszködöm ilyen-olyan problémákkal emésztési zavarok, néha puffadás, epeproblémákde - miután nem volt kimutatható orvosilag, és nem is vették igazán komolyan a panaszaimat - nem foglalkozom különösebben ezzel.

Viszont van egy kisfiam, 4 éves, akivel sajnos gondjaim vannak: nagyon étvágytalan alig eszik pár falatot az egyes étkezéseknél, alig 12 kg.

Klinikai megjelenés A tünetmentes esetek mellett súlyos acut gastroenteritist és chronicus malabsorptiot is okozhat.

Gyakran vakarja az orrát, nem tudom, hogy ennek van-e jelentősége. Voltam vele orvosnál többször is, mindig azzal hárítottak el, hogy "tudja a szervezete, hogy mennyi élelemre van giardia kimutatasa, nincs ok aggodalomra", meg hasonlók.

a paraziták teljes kezelése

Mégsem tudtak igazán megnyugtatni; nagyon bántana, ha esetleg mégis fennáll nála is ez a konkrét probléma, és kezeletlen marad, mert nem veszik komolyan. Egyszer nála is elvégeztettük a labortesztet; akkor negatív volt.

Olvastam, hogy ma már vannak olyan modern eljárások, amelyek segítségével egyértelműen megállapítható, hogy létezik-e a szervezetben a Giardia ha jól értettem, ez a teszt a parazita anyagcsere termékeit mutatja ki.

giardia kimutatasa

A kérdésem az lenne, hogy létezik-e Magyarországon olyan eljárás, amivel egyértelműen tisztázható, hogy jelen van-e a Giardia kimutatasa a szervezetben, és ha igen, hol végezhető el? Azt is szeretném megtudni, hogy hová, milyen orvosi intézményhez lehet fordulni az ilyen problémával a háziorvos nem veszi komolyan?

gyogyszer az emberi test eloskodoi ellen cdc zoonózisos paraziták

Érdekelne még, hogy milyen kihatásai vannak giardia kimutatasa szervezetre, a "hétköznapi" kellemetlenségeken túl, lehetnek-e egyéb következményei, pl. Nagyon köszönöm előre is a válaszukat.

Giardiasis giardiázis : kutyára, emberre egyaránt fertőző betegség Lilla Kategória: Egészség A világszerte előforduló, hasmenéses tüneteket okozó egysejtű parazita sajnos kutyáinkat és minket, gazdikat is könnyedén megfertőzhet.

Szeretném tisztázni ezt a kérdést, ennek hiányában nem tudom lezárni. Az Orvos válaszol - Dr.

az emberi ízületek kezelését befolyásoló paraziták

A giardia lumblia a székletből kimutatható, de ha a vizsgálat eredménye negatív, meg kell ismételni.