Meghatározatlan horoghernyó


Mi a Clostridium kerek férgek emberben C. Talajban terjedő helminth-fertőzések és a kapcsolódó kockázati tényezők három oráni asli törzsben a félszigeti Malajziában tudományos jelentések témák Politika és közegészségügy a mikrobiológiában Absztrakt Jelenleg Malajziában kevés információ áll rendelkezésre a talajban terjedő helminth STH fertőzések előfordulásáról az Orang Asli aboriginalis meghatározatlan horoghernyó törzsei között.

Ez a tanulmány talajban terjedő helminth sth fertőzések keresztmetszeti tanulmány, melynek célja az STH-fertőzések előfordulási tényezőinek meghatározása a proto maláj, a Negrito és a Senoi törzsek között. A székletmintákat résztvevőtől gyűjtötték, a társadalmi-gazdasági adatokat pedig előzetesen tesztelt kérdőív segítségével gyűjtötték. Az összes mintát formalin-éter ülepítéssel és Wheatley trikrómfestésével dolgoztuk fel.

A trichuriasis és ascariasis kor-függőségi kapcsolatot mutatott ki; szignifikánsan magasabb arányt figyeltek meg a 15 évesnél fiatalabb meghatározatlan horoghernyó körében. Hasonlóképpen, Negritos kimutatta az életkorfüggést az aszcariasissal is, amely elsősorban a 15 év alatti egyedeket érintette. A világ népességének körülbelül egyharmada legalább egy STH-fajjal fertőzött, az Ascaris lumbricoides millió embert, a Trichuris trichiura milliót, a horogférget millió embert fertőzött, és évente akár halálesést eredményez 2.

Hogyan kapod meg? Az STH-kat szintén a legelterjedtebb elhanyagolt trópusi betegségek közé sorolták be, mivel ezek kizárólag a legszegényebb népességben azaz 3 A meleg éghajlat és természetes kettőspont tisztít méregtelenítés megfelelő nedvesség elengedhetetlen az STH tojások keltetéséhez vagy embriójához a környezetben, vagy a lárvák fejlődéséhez.

Az emberi fertőzés meghatározatlan horoghernyó összefüggő tényezői a szegénység, a higiénia hiánya és a nem megfelelő higiénia azaz a szappannal történő kézmosás hiánya ürítés után, étkezés előtt és mezítláb séta előtt 4, 5. Az ilyen társadalmi-ökológiai rendszerekben az STH-fertőzések több faja gyakori 6.

Paraziták a hasnyálmirigy tünetei és kezelése

Az STH-k átterjedése szennyezett talajjal horoghernyóval történő érintkezéssel talajban terjedő helminth sth fertőzések tojással szennyezett élelmiszerek A. Fontos járványügyi jellemző az erősen aggregált eloszlásuk; a betegek többségénél alacsony intenzitású fertőzések vannak, míg csak kevés talajban terjedő helminth sth fertőzések szenved nagyon súlyos fertőzéseken 7.

Az STH-kkal fertőzött törpe szalagféreg tojás szenvedhetnek vérszegénységtől, növekedés-meghibásodástól, csökkent fizikai erőnléttől és károsodott kognitív fejlődéstől 6, ami az alacsony meghatározatlan horoghernyó országok társadalmi-gazdasági fejlődésének folyamatos veszteségét jelenti 8, 9. Malajziában az STH-kat endémiás fertőzésnek tekintik, és az előfordulási arány jelentősen különbözik a különböző területeken populációk.

A fertőzéseket elsősorban gyermekeknél lehet megfigyelni, különösen a hátrányos helyzetű közösségekben 10, 11, 12, Noha ezeknek meghatározatlan horoghernyó fertőzéseknek a klinikai következményei nagyon alacsonyak, Malajziában továbbra is közegészségügyi aggodalomra ad okot, mivel ezeknek a fertőzéseknek a gyakorisága és intenzitása továbbra is magas. Ezenkívül az STH előfordulása Malajziában rosszabb az alacsony jövedelmű közösségekben, köztük belfergek tipusai Orang Asli bennszülött csoportokban 10, 12, 14, a vidéki szegény Malajziában 15, a gyermekekben a birtokokban 16 és a gördülő területeken 17, 18, Ebben az összefüggésben keresztmetszeti tanulmányt készítettünk, amely átfogó adatokat szolgáltatott a malajziai félsziget Orang Asli törzsei között az STH-k magas prevalenciájához kapcsolódó jelenlegi állapotról meghatározatlan horoghernyó tényezőkről.

Az ilyen adatok előállítása hasznos lesz a közegészségügyi hatóságok számára a jelenlegi ellenőrző program hatékonyságának újraértékelésében azaz havonta harapósító program és széles spektrumú antihelmintikus szerek, például albendazol és mebendazol használatavalamint a konkrétabb ellenőrzés tervezésében stratégiák és politikák a proto maláj, a Negrito és a Senoi törzsek fertőzéseinek leküzdésére.

Tizenhárom résztvevőnek nem volt PVA-val talajban terjedő helminth sth fertőzések székletmintája, és 29 résztvevő hiányzott a háztartási interjúk során, így társadalmi-gazdasági státuszukat nem lehetett meghatározni.

Az egyes törzsek általános jellemzőit, beleértve meghatározatlan horoghernyó gyógyszerek férgek nevekhez, az 1. Ezzel szemben az A.

A helmint kezelés elve

Az STH fertőzés nemében nem vizsgáltunk szignifikáns különbséget talajban terjedő helminth sth fertőzések nem szerint az összes vizsgált törzsben. Teljes méretű tábla Parazita társulások A 3.

  1. A helmint kezelés elve. Lézerterápia
  2. Helminthiasis megelőző kezelése
  3. Belféreg elleni gyogyszer veny nelkul embernek
  4. A vér és a vérképző rendszer betegségei. Vérbetegség: tünetek felnőtteknél
  5. Silicea: Homeopátiás hatás és alkalmazás - NetDoctor - Betegségek -
  6. Féregtelenito csepp
  7. Paraziták a hasnyálmirigy tünetei és kezelése, Meghatározatlan horoghernyó

Ami a Negrito törzset illeti, négy változóról kimutatták, hogy szignifikánsan kapcsolódnak a T. Ezenkívül az egyváltozós paraziták a testben tünetek kezelése csak egy olyan tényezőt azonosított, amely szignifikánsan társult a 15 évesnél fiatalabb Senois-fertőzésben.

Talajban terjedő helminth sth fertőzések,

A proto-maláj törzs közül a válogatás nélküli ürítés, a nyers zöldségeket meghatározatlan horoghernyó, az alacsony anyakönyveltséggel járó, nagy háztartási tagokhoz tartozó és az alacsony háztartási jövedelem pozitív szignifikánsan társult a trichuriasishoz.

Teljes méretű tábla Az egyik változóról kimutatták, hogy szignifikánsan összefügg az ascariasissal a 15 évesnél fiatalabb Negrito és Senoi törzsek között. A proto-maláj törzs körében a válogatás nélküli ürítés, a kültéri meghatározatlan horoghernyó ártalmatlanítás, a nagy háztartási tagokhoz tartozó szennyezett friss gyümölcsök evése és az alacsony háztartási jövedelemszerzés szignifikánsan társult az A.

Ami a horoghernyó-fertőzést illeti, a nyers zöldségeket fogyasztókat szignifikánsan összekapcsolták a Negrito törzsben. Ezenkívül az egyváltozós elemzés csak egy olyan tényezőt azonosított, amely szignifikánsan összefüggésben állt a szenoidált friss gyümölcsöket fogyasztó Senois-fertőzéssel.

A proto-maláj törzs közül a válogatás nélküli ürítés, a nagy háztartási tagokhoz tartozó nyers zöldségek fogyasztása és meghatározatlan horoghernyó háztartási jövedelem volt a horogférgek fertőzésének jelentős kockázati tényezői. Az adatok megerősítették, hogy a nagy háztartási taghoz tartozó nyers zöldségeket fogyasztanak, és alacsony háztartási jövedelmet keresnek, mint a meghatározatlan horoghernyó parazita tabletták gyermekeknek vélemények T.

Ezenkívül az alacsony háztartási jövedelemszerzés és a 15 talajban terjedő helminth sth fertőzések alatti életkor szignifikáns előrejelző volt a Negrito és talajban terjedő helminth sth fertőzések Senoi törzsekben. Ezenkívül emberi helminthiasis tabletták azt is, hogy a 15 évesnél fiatalabb életkor jelentős kockázati tényező az ascariasis a Negritos és a Senois körében, míg az alacsony háztartási jövedelemszerzés jelentős előrejelzőnek bizonyult a Proto-Malaysia talajban terjedő helminth sth fertőzések.

Ami a horoghernyó-fertőzést illeti, a nyers zöldségek fogyasztása jelentős kockázati tényezőnek bizonyult a proto maláj és a Negrito törzsek körében. Eközben a szennyezett friss gyümölcsök evése jelentős előrejelző volt a Senoi törzs körében. Meghatározatlan horoghernyó talajban terjedő helminth sth fertőzések tábla A talajban terjedő helminth-fertőzések asszociációja hasmenéssel és egyéb gastrointestinalis tünetekkel Az összes vizsgált törzsben nem volt szignifikáns kapcsolat a T.

Vita Eredményeinkből kitűnik, hogy a talajban terjedő helminth STH fertőzések továbbra is elterjedtek és komoly közegészségügyi problémát jelentenek a malajziai Orang Asli közösségek körében. A világ más részein végzett megfigyelések azonban felvetették, hogy az A. A magasabb trichuriasis gyakoriságát a 10, 12, 27 korábbi tanulmányokban is megfigyelték, és ezek beszámolása szerint a T.

Meghatározatlan horoghernyó a trichuriasis és az aszcariasis szignifikánsan magas volt a Negrito és Senoi törzsekben. Ez a tanulmány az alacsony STH-fertőzéseket is megfigyelte a proto-maláj törzsben. Malajziában a legtöbb proto-maláj törzs gyakran vándorolt, de ez a gyakorlat az elmúlt tíz évben csökkent. Másrészt a Negrito és a Senoi törzsek többsége továbbra is nomád életmódot folytat, például vadászattal, halászattal, gyümölcsök és gyógynövények gyűjtésével vagy részmunkaidős gazdálkodókkal.

A Dunn 29 által készített tanulmány kivételével a legtöbb tanulmány nem az Orang Asli törzsére, kultúrájára és környezetére összpontosított. Ezért a jelenlegi tanulmány fontosnak találta ezeknek a különféle csoportoknak a tanulmányozását, mivel különféle ökoszisztémákban élnek, és eltérő kulturális gyakorlatokkal rendelkeznek, és a betegség kezelésére különféle megközelítéseket alkalmaznak. Senoisban a 15 év alatti életkorot meghatározatlan horoghernyó trichuriasis prediktoraként azonosították.

Eközben az ascariasis szignifikánsan magas volt a 15 évnél fiatalabb személyek között mind a Negrito, mind a Senoi törzsekben. Ez összhangban van az STH-fertőzések korábbi megállapításaival és epidemiológiájával, amelyek abban az esetben, ha a gyermekek a környezet felfedezésére kezdik, a leginkább meghatározatlan horoghernyó 12, Azt is jelentették, hogy a magas prevalencia továbbra is csecsemőkorban és felnőttkorban jelentkezik, súlyos féregterheléssel elsősorban a gyermekek körében 30, Noor Azian et al.

A es tanulmányból kiderült, hogy a legmagasabb fertőzési arány 10 év alatti gyermekeknél volt tapasztalható, összehasonlítva más korcsoportokkal, bár ez nem különbözött szignifikánsan.

A falvakban tett látogatások talajban terjedő helminth sth fertőzések megfigyeltük, hogy a kisgyermekek és kisgyermekek a házon kívüli csoportokban mezítláb játszik és mosatlan zöldségeket és gyümölcsöket esznek hogyan kezelik az enterobiasist gyermekeknél? Ezenkívül a gyermekek nagyobb valószínűséggel, mint felnőttek, nyílt környezetben szétválnak és játsszanak olyan területeken, ahol az ürülék szétszóródik, nyílt ürítés vagy a tejtartalom eldobása meghatározatlan horoghernyó.

pinworm tojások diagnosztizálása

A tipikus eloszlási mintákkal összhangban a horoghernyó prevalenciája a fiatal felnőttek körében volt a legmagasabb, bár ennek a mintának az okai továbbra sem tisztázottak 33, Ezért a 15 évesnél fiatalabb gyermekeket célzó kemoterápia megfelelő stratégia a T.

Számos tanulmány szerint a férfiaknál magasabb a fertőzés elterjedtsége, mint a nőknél 35, 36míg más tanulmányok ellentétes eredményt mutattak 37, Meghatározatlan horoghernyó jelenlegi tanulmányban az általános prevalencia arány nem különbözött a nők és a férfiak között.

Ennek oka az, hogy mindkét nem azonos eséllyel rendelkezik ezeknek a fertőzéseknek a megszerzéséhez. Az STH-fertőzések gyakorisága szorosan összefügg a társadalmi-gazdasági és a túlzsúfolt állapotokkal is. Ez a megállapítás megegyezett a többi kutató korábbi tanulmányaival is 35, Osten et al. A meghatározatlan horoghernyó beszámoló szerint a meghatározatlan horoghernyó megnövekedett száma és a túlzsúfolt állapotok a parazitafertőzések gyakoribbá váltak. Eredményeink megegyeznek ezekkel a megállapításokkal.

A családban legalább nyolc tag jelenléte növeli a fertőzés kockázatát, amely a zsúfolt házakban fennálló szoros kapcsolatnak tulajdonítható, és növeli a családon belüli átvitel kockázatát. Ez ellentmond Quihui és munkatársai munkájának 35, amely megfigyelte, hogy a család méretének nincs jelentős hatása a parazitafertőzés gyakoriságára. A talajon átterjedt helmintákat jelentősen összekapcsolják a környezeti feltételekkel, például a talaj szennyeződése emberi ürülékkel 43 és a szennyvíz rossz ártalmatlanításával, ideértve az éjszakai talaj műtrágyaként történő felhasználását Amikor a talaj szennyeződik, a talajban lévő helmint-tojásokat átvihetik a zöldségekre, majd a kezekre, majd közvetlenül a szájba 45, vagy nyers zöldségek vagy friss gyümölcsök fogyasztása révén nyálják be A Steinmann 46 beszámolt arról, hogy talajban terjedő helminth sth fertőzések meghatározatlan horoghernyó zöldségek étkezés előtt történő mosása védte az STH-kat.

Így az élelmiszer-higiéniával meghatározatlan horoghernyó egészségnevelés a legfontosabb stratégia a trichuriasis és a horoghernyő fertőzés mindkét törzsben történő kezelésében. Elismerjük a módszertanunk számos korlátozását.

Ki van veszélyben? A székletminták feldolgozásához alkalmazott formalin-éter ülepítés és Wheatley trikrómfestési eljárások nem adnak adatokat a parazita intenzitásáról, csak a prevalencia arányáról.

Hogyan kell alkalmazni a Siliceát?

A módszereket hatékonyságuk és költséghatékonyságuk alapján meghatározatlan horoghernyó meg, de kevésbé érzékenyek, mint a többi általánosan alkalmazott eljárás. Az olyan kiegészítő technika, mint például a Kato-Katz, hasznos adatokat szolgáltathatott volna a fertőzések relatív intenzitásáról. A Harada-Mori tenyésztést nem végezték a székletminták korlátozottsága miatt. Ezért a horoghernyó fajokat nem lehetett kimutatni ebben a vizsgálatban. Malajziában azonban a horoghernyó-fertőzést elsősorban a Necator americanus 29 okozza.

Ez a tanulmány meglehetősen jó becsléseket ad a legtöbb faj prevalenciájáról, de természetesen nem az Enterobius vermicularis vagy a Strongyloides stercoralis esetében.

Bél férgek

A pinworm-felméréseket nem kísérték meg. Az ideális három egymást követő minta helyett csak egy székletmintát vizsgáltak meg, a szülők és a gyámok közötti együttműködés és reakció szintje miatt.

Ezért valószínű, hogy a fertőzés jelentős alábecsülése fennáll. Kiszáradás Gyors pulzus Gyakran előfordul, hogy antibiotikum elindításakor enyhe hasmenés van. Ezt enyhe C. Ez az alulbecslés azon a tényen alapszik, hogy egyetlen mintában hiányzik az egyénnél a fertőzés, mivel a tojások kiválasztása időben és órákon át változik. Kimutatták, hogy az A. Végül, a jelenlegi tanulmány nem kínálta meg az STH-fertőzések fizikai hatásainak számszerűsítését.

meghatározatlan horoghernyó a bentonit agyag megsemmisíti a parazitákat

Az STH-kkal fertőzött gyermekek várhatóan szignifikánsan alacsonyabbak lesznek az életkorhoz és a testmagasságukhoz képest, mint az egészséges gyermekek, és ez az alultápláltsággal összefüggő számos körülményt veszélyezteti őket.

A jelen tanulmány szignifikánsan magas prevalenciaarányt mutatott ki a T. Ez a tanulmány számos olyan tényezőt azonosított, amelyek hozzájárulnak a fertőzés prevalenciájának különbségéhez a három törzs között.

Tekintettel meghatározatlan horoghernyó, hogy az STH-k szorosan kapcsolódnak a szegénységhez, a rossz higiéniai gyakorlatokhoz és a megfelelő alapvető kényelmi lehetőségek hiányához, döntő jelentőségű, hogy ezeket a tényezőket hatékonyan kezeljék.

Talajban terjedő helminth sth fertőzések prevenciós programokra van szükség, beleértve az egészségügyi oktatást és promóciót, a személyes higiénés ismereteit és a környezeti higiéniát.

meghatározatlan horoghernyó parazitatabletták az emberek számára, amelyek jobbak

Ezenkívül végre kell hajtani a 15 évesnél fiatalabb gyermekeket célzó, a program megfelelő nyomon követésével végrehajtott ütemezett féregtelenítést a közösség féregterhelésének és az újrafertőződés csökkentésének elősegítése érdekében. Végül, de nem utolsósorban, a jövőbeli vizsgálatokat átfogóbb diagnosztikai technikákkal is elvégezhetjük, hogy nemcsak a fertőzés előfordulását, hanem az intenzitást és a fajokat is meghatározzuk.

Mód Tanulmányi területek A jelen tanulmányt E három talajban terjedő helminth sth fertőzések éghajlata hasonló; amely egy meghatározatlan horoghernyó esőerdő éghajlata, meleg és párás egész évben. Az Orang Asli olyan meghatározatlan horoghernyó emberek csoportjának kollektív kifejezése, akik általában Malajzia-félsziget belső régióiban laknak.

Törzsek szerint azonosítják magukat, azaz proto maláj, Negrito és Senoi. Parit Gong falu, Jelebu, Negeri Talajban terjedő helminth sth fertőzések állam lakosú külvárosi területnek tekinthető.

A lakosok többsége elsősorban a gazdálkodással és a gumi menettel foglalkozik.

Mikor használják a Siliceát?

Számos olyan személy foglalkozik kereskedelmi és szakmai tevékenységekkel, mint például az oktatás és az állami szolgálat Az ezen a területen lakó fő szub-etnikai csoport a Temuan és a proto-maláj törzsbe tartozik. A város lakosainak foglalkozása magában foglalja a mezőgazdaságot, a gumi megcsapolását, és néhányan különös munkákat végeznek, például erdészeti termékek értékesítését.

A terület öt faluból áll, amelyek mindegyikében meghatározatlan horoghernyó háztartás található meghatározatlan horoghernyó háztartással. Az ezen a területen lakó fő szub-etnikai csoport a Jahai, aki a Negrito törzsbe tartozik. Pasu falu, Temerloh, Pahang állam külvárosi területnek számít, amely 10 km-re fekszik Kuala Krau városától.

A vér és a vérképző rendszer betegségei. Vérbetegség: tünetek felnőtteknél

A fő szub-etnikai csoport, amely ezen a területen él, a Jahut és a Senoi törzsbe tartozik. A minimálisan megkövetelt minta résztvevő talajban terjedő helminth sth fertőzések. A háztartások kiválasztásához egyszerű véletlenszerű mintavételi módszert alkalmaztak. Az összes háztartás listáját a mintavételi keretet elkészítették egy előzetes népszámlálási típusú felmérés során. Giardia és kerekféreg gyógyszere Hogyan lehet eltávolítani a férgeket kisgyermekekben Kérdőíves felmérés Egy strukturált kérdőívet dolgoztak ki angolul, majd lefordították maláj nyelvre a malajziai nemzeti nyelvre.

  • A szennyvíziszap megsemmisítése.
  • Talajban terjedő helminth sth fertőzések Mi a Clostridium nehéz (C. Diff)?
  • Holly leaf miner paraziták

A kérdőívet előre tesztelték Orang Asli körében, akit a Selangor állambeli Gombak kórházba engedtek. Képzett kutatói asszisztensek személyesen megkérdezték talajban terjedő helminth sth fertőzések résztvevőket, és kérdéseket tettek fel a demográfiai adatok azaz életkor, nem és iskolai végzettségtársadalmi-gazdasági háttér azaz foglalkozás, háztartási jövedelem és iskolai végzettségviselkedési kockázatok azaz a személyes higiénia, mint például kézmosás és ételfogyasztás kapcsán.

Székletminták gyűjtése és elemzése A kérdőív beadását követően egy széles szájú, ml-es, meghatározatlan horoghernyó kupakkal ellátott tartályt, amely előzetesen fel volt talajban terjedő helminth sth fertőzések az egyén nevével és kódjával, elosztottuk minden résztvevővel a székletminta másnap történő összegyűjtésére.

Ellenőrizték a nevük felismerésének képességét. A talajban terjedő helminth sth fertőzések arra utasították, hogy egy hüvelykujjméretű székletmintát tegyen egy meghatározatlan horoghernyó gombóc segítségével a tartályba.