Ormanyos fereg


az emberi test parazita elleni megelőzése paraziták műfaja

SarlaccForrás: ormanyos fereg. Vannak, akik ízeltlábúnak tartják, mások növényi eredetűnek, mert gyökérszerű képződményekkel rögzíti magát a talajhoz és spórákkal szaporodik íme egy sematikus ábra a lényről. Életmódja igen különleges, ideje nagy részét, tátott szájjal, egy maga ásta gödör alján tölti, arra várva, hogy a zsákmány tűhegyes fogai közé pottyanjon.

trichinózis, mint veszélyes

Mivel a sarlacc általában a civilizációktól távol eső helyek szélsőségesebb - pl. Ilyenkor gyökérszerű nyúlványaival szívja fel a számára szükséges tápanyagokat a talaj mélyéből.

Sarlacc a Csillagok háborúja hatodik, Jedi visszatér című részében látható, amikor Jabba Luke Skywalkert és barátait egy sarlacc veremébe akarja dobatni.

Homoktölcsér, alján a vadásszal Forrás: wikipedia.

ostorférgek fejlődési ciklusa köztes gazdaszervezetet javasol

A lárva a homokos talajban úgynevezett fogótölcsért hoz létre. Az ebbe betévedő hangya vagy más, kisebb ízeltlábú nem képes kijutni, mert a lárva a tölcsér aljáról homokszemekkel "lövöldözi", így az végül a tölcsér aljára sodródik, ahol azonnal megpecsételődik a sorsa, a lárva gyorsan ható méreggel pillanatok alatt megbénítja, majd kiszívja testnedveit.

milyen baktériumokat hívnak parazitáknak helmint készítés

A filmbeli lény nem homokot köpköd, hanem kígyószerű ormanyos fereg rántja be a közelébe kerülő prédát. Kancsócska Forrás: wikipedia. A növény Sarlacc-hoz hasonlóan olyan helyeken fordul elő, ahol a talajban kevés a tápanyag pl.

ormanyos fereg

Jabba, a csigaszerű lény Jabba a Hutt gengszter.