Féreg eltávolítása, Bélféreg, Bélférgesség - Betegségek | Budai Egészségközpont


Fonálférget szedett ki egy férfi a saját ajkából - Jonathan Allen gazdaszervezetévé vált egy Gongylonema pulchruma fonálféregnek, amely három hónapig élősködött az orcájában és az ajkában.

féreg eltávolítása paraziták szalagkezelés

A parazita általában állatokban fordul elő, dr. Allen az Egyesült Államokban a Allen munkahelyén, a virginiai William and Mary Főiskolán embereket kezelő gyógyszerek emberben éppen előadást, amikor először megérezte a kis dudort a szájában. Eleinte a torka környékén érezte a szájüregében, de féreg eltávolítása már az ajkában érzékelte a féreg mozgását, elment a fogorvosához.

"Bella" - Mangoworms - A little bit bad.

A szakember beutalta a szájsebészetre, ott azonban közölte a sebész, hogy szokásos elszíneződésről van szó, semmi bizonyíték nem utal a biológus által felvetett fonálféreg-fertőzésre. Allen ekkor elhatározta, hogy a saját kezébe veszi az irányítást.

féreg eltávolítása ahol a pinworms élnek

Felesége segítségével egy csipesszel eltávolította az élősködőt a szájából. Ezután kiderült, hogy a szomszédja éppen a Gongylonema pulchruma fonálféreg szakértője, így a kutatópáros tanulmányozni kezdte a parazitát.

Fonálférget szedett ki egy férfi a saját ajkából

Allen jelenleg egy befőttesüvegben tartja a férget, és a Journal of Tropical Medicine szakfolyóiratban cikket jelentetett meg a parazita gazdaszervezeteként átélt élményeiről.

A hím féreg átlagosan 29 mm, a nőstény pedig 59 mm hosszúságú. A fertőzés fő tünete az emberekben az, hogy a féreg eltávolítása érzi a szájában mozgó férget.

féreg eltávolítása bél paraziták embereken tünetek kezelése

A tünetek csak a fertőzés hatodik hetétől jelentkeznek. Az esetek többségében a parazitát sebész, vagy maga a beteg eltávolítja.

El kell távolítani! De hogyan?

Ha a férget nem távolítják el a szervezetből, a féreg eltávolítása akár egy évig is fennállhatnak. Mi a parazita?

gyógyszerek aszcariasisra

Egy olyan fonálféreg, amely nem rendelkezik keringési vagy légzőszervrendszerrel. Többnyire állatokban, különösen szarvasmarhában, kutyákban, macskákban és nyulakban fordul elő, de rossz higiéniai körülmények között emberre is átterjedhet.

  • Kerek féreg emberi betegség
  • Milyen paraziták élhetnek a beleinkben és milyen panaszokat okozhatnak?
  • Fonálférget szedett ki egy férfi a saját ajkából
  • Hatméteres galandféreghez vezetett a nyers marhahús imádata Origo
  • Hogyan kell kezelni a helmintákat felnőtteknél

Fertőzött élelmiszer vagy víz fogyasztásával is bekerülhet az emberi szervezetbe. Kapcsolódó cikkek.