Féregmegelőző gyógyszer


Védjük meg kutyáinkat a szívférgességtől!

A kutyák szívférgessége

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Legeltetett kérődzők belső és külső élősködői I. A legelőn élő kérődzők szarvasmarha, juh, kecske belső és külső élősködői között több olyan van, amely egyaránt veszélyt jelent mindhárom fajra nézve.

Címkék: Állatok   Kutya   Szív és érrendszer A szívférgesség a kutyák életét fenyegető megbetegedés, amelynek során súlyos panaszok léphetnek fel, és halállal is végződhet.

A fertőzés féregmegelőző gyógyszer szúnyogok terjesztik, és már hazánkban is egyre gyakrabban fordul elő. A kifejlett férgek a 30 centiméter hosszúságot is elérhetik, és akár évig is élősködhetnek a kutya szervezetében.

gyógyszer a paraziták eltávolításához a testből milyen drogokat használnak a férgek megelőzésére

A szívférgesség terjedését azonban a megfelelő eszközökkel meg lehet állítani! Tartsuk távol az élősködőket az ebtől A vizsgálatok szerint hazánkban három szúnyog faj is hordozhatja a szívféreg lárváit, amelyek az esősebb és melegebb féregmegelőző gyógyszer beköszöntével már megkezdték inváziójukat.

A korábban főleg mediterrán területeken előforduló szívférgesség ma már Magyarországon is gyorsan terjed: a vizek mellett, az észak-keleti, déli régióban, Budapesten és környékén, valamint az észak-dunántúli megyékben gyakoribb.

féregmegelőző gyógyszer

Alkalmazzunk gyógyszeres megelőző kezelést Az élősködők távol tartása mellett érdemes megelőző kezelést is alkalmazni a házi kedvenceken: a beadandó gyógyszer az állat szervezetében lévő féreg lárvákat pusztítja el.

Az egészség további fenntartása érdekében a rendszeres szúnyogcsípés és a lárva elleni együttes kezelés javasolt.

VERMOX 100 mg tabletta

Menjünk el szívférgesség szűrésre Mivel a betegség a kedvencekre nézve halálos lehet, ezért nem szabad várni a tünetek - fáradékonyság, keringési- légzőszervi- és szívpanaszok - jelentkezéséig.

A megelőzés mellett érdemes rendszeresen meggyőződni a kutya egészségéről - fiatal kedvencnél félévente, később évente érdemes elvégeztetni egy gyors vérvizsgálatot az állatorvosnál.

  • szívférgesség védekezés szívféreg megelőzés
  • Giardia parasite size

Fertőzöttség esetén így még féregmegelőző gyógyszer el lehet kezdeni a megfelelő kezelést. Gyógyíttassuk a betegséget Amennyiben a kutya szívférges, akkor életveszélyben van!

féregmegelőző gyógyszer miert hivjak madartejnek

A gyógyszeres kezelés kockázatos és költséges: akár tizenötször is drágább lehet, mint a megelőzés. Ráadásul, előrehaladott állapot esetén előfordulhat, hogy az állatorvos nem is jár sikerrel.

emberi férgek gyógyszerei férgek és paraziták kezelése

Különböző műtéti megoldások is léteznek már, amelyek során az akár 30 centimétert is elérő férgeket eltávolítja az állatorvos a tüdő nagyobb ereiből féregmegelőző gyógyszer a szívből, ám a későn diagnosztizált kutyusoknak szinte semmi féregmegelőző gyógyszer sincs a gyógyulásra.

Legyen szívügyünk a kutyák szívének egészsége és alkalmazzuk a megelőző kezeléseket! Olvasna még a témában?